Vegaaninen poke cake

Vadelma_ja_mustikka_murukakku_kayttovinkki

Extra maukas ja mehevä pokekakku on hauska sekä näyttävä trendiherkku, joka syntyy helposti Europicnicin valmiiksi paistetuista ja leikatuista vegaanisista levykakuista.

Painele kakkuun koloja paksulla puutikulla ja valuta koloihin täytteeksi vegaanista kinuskia. Mainio täyte syntyy myös esimerkiksi hedelmä- ja marjasoseista tai suklaakastikkeesta. Näyttävän annoksen viimeistelee kuohkeaksi vatkattu kaurapohjainen vaniljavaahto ja tuoreet marjat.

Mehevät vegaaniset murukakkumme:

Mustikkamurukakku

Vadelmamurukakku

Omenamurukakku

Kirsikkamurukakku

Luumumurukakku

Vegaaninen paleo-kinuski:

1 tlk kookosmaitoa (makeuttamaton, täysrasvainen)

1/2 kuppia vaahterasiirappia

ripaus merisuolaa

2 tl vaniljasokeria

1 rkl kookosöljyä

Kiehauta kookosmaito, vaahterasiirappi ja suola keskilämmöllä paksupohjaisessa laakeassa kattilassa. Pienennä lämpöä ja jatka kuumennusta välillä sekoittaen. Lisää kookosöljy ja keitä vielä 5 min tai kunnes väri on kauniisti tumman kullanruskeaa. Loppuvaiheessa sekoita useammin, jotta kastike ei pala pohjaan. Kaada kulhoon ja jäähdytä noin 5 min.